donderdag, april 14, 2011

Fw: Ik ben flexitariër | Run4Air | Week van het Testament | Kolencentrale | Nacht van de Nacht

  
Sent: Thursday, April 14, 2011 5:12 PM
Ik ben flexitariër | Run4Air | Week van het Testament | Kolencentrale | Nacht van de Nacht

Ga naar de online versie indien u deze nieuwsbrief niet kunt lezen.
 
 
 																	Nieuwsbrief
 
14 april 2011
 
VOEDSEL
  Voedsel  
  Campagne ik ben flexitariër  

Deze week is bij Natuur & Milieu de campagne 'Ik ben flexitariër' succesvol van start gegaan! Hiermee willen we deze grote groep mensen met een gevarieerd eetpatroon beter bedienen. Op de website www.ikbenflexitarier.nl zijn nu al 400 alternatieven voor vlees plus lekkere recepten en aanbiedingen te vinden. Twitter mee met #flexitarier.

lees meer >>
MOBILITEIT
mobiliteit
Lancering Run4Air

Vandaag is het project Run4Air gelanceerd, waarmee Natuur & Milieu zich inzet voor schonere lucht in Nederlandse steden. Zo heeft Run4Air de 5 km afstand van de Utrecht Marathon op 25 april geadopteerd: de Natuur & Milieu 5km Run. Op de website www.run4air.nl is meer informatie te vinden over schone lucht, hardlopen en deelnemen aan Run4Air.

Schrijf je hier in om 25 april mee te lopen voor schonere lucht! 

lees meer >>
ALGEMEEN
Algemeen
Week van het Testament

Volgende week is de Week van het Testament (18 t/m 23 april). In deze jaarlijkse actieweek van de campagne Nalaten maken 49 goede doelen het extra gemakkelijk en aantrekkelijk om een goed doel op te nemen in een testament. Dit jaar is er de gelegenheid om over dit onderwerp een gratis adviesgesprek bij de deelnemende notaris aan te vragen. Ook is er gratis een praktische 'Nationale gids nalaten' te bestellen. Op www.nalaten.nl vindt u hierover meer informatie.

lees meer >>
ENERGIE
energie
Kolencentrale Nuon op de lange baan

De kolencentrale die Nuon in de Eemshaven wil bouwen wordt nog verder uitgesteld, in elk geval tot 2020. Mocht de centrale er toch ooit komen, dan zal de CO2-uitstoot minder dan de helft zijn van een reguliere kolencentrale. Milieuorganisaties hebben daarover met Nuon afspraken gemaakt.

lees meer >>
ALGEMEEN
algemeen
Nacht van de Nacht

Vier de schoonheid van de duisternis! Liefhebbers van een donkere nacht kunnen ook dit jaar weer meedoen aan allerlei activiteiten tijdens de zevende editie van Nacht van de Nacht op 29 oktober. In deze nacht gaat de wintertijd in waardoor we een uurtje langer kunnen genieten van het donker. (foto: Jan Koeman)

lees meer >>
ALGEMEEN
Verder op de website

13 april 2011

Werkelijk verbruik auto's in Top 10

31 maart 2011

Manifestatie tegen kernenergie

30 maart 2011

Hoe milieuvriendelijk is de paashaas?

lees meer >>

Disclaimer | Aan- en afmelden nieuwsbrief | www.natuurenmilieu.nl

Geen opmerkingen: