vrijdag, april 06, 2012

Red internet van de VS

Onderwerp: Red internet van de VS

 

Beste vrienden,

Op dit moment proberen ruim 100 leden van het Amerikaanse Congres in het geniep een wetsvoorstel door te drukken dat ze toestaat elke internetgebruiker zonder bevelschrift te kunnen bespioneren. CISPA is de derde variant waarmee ze globale internetvrijheid aanvallen. Met onze massale verontwaardiging hielpen we SOPA en PIPA verslaan - laten we internet nogmaals redden:


teken de petitie

Op dit moment wil het Amerikaanse Congres in het geheim een wetsvoorstel aannemen waarmee ze gebruikers overal ter wereld kunnen bespioneren -- en ze hopen dat de wereld dit niet opmerkt. De vorige keer droegen we bij aan het tegengaan van de aanval op internet, laten we dit nog een keer doen.

Meer dan 100 leden van het Congres steunen een wetsvoorstel (CISPA) dat particuliere bedrijven en de Amerikaanse overheid het recht geeft om ieder van ons zonder bevelschrift te bespioneren, op elk moment, zo lang als ze willen. Dit is de derde keer dat het Amerikaanse Congres probeert onze internetvrijheid aan te vallen. Maar we hielpen SOPA verslaan, en PIPA -- en nu kunnen we deze nieuwe 'Big Brother-wet' verslaan.

Onze globale verontwaardiging heeft eerder een leidende rol gespeeld in het beschermen van internet tegen overheden die ons online willen volgen en controleren. Laten we de handen nog eenmaal ineenslaan en deze wet voorgoed verslaan. Teken de petitie en stuur deze door naar iedereen die internet gebruikt:

http://www.avaaz.org/nl/stop_cispa/?vl

De Cyber Intellegence Sharing and Protection Act (CISPA) bepaalt dat alleen al in het geval van een vermoeden van een cyberdreiging, de bedrijven die ons toegang tot internet geven het recht hebben om informatie te verzamelen over onze online activiteiten, deze te delen met de regering, ons mogen weigeren hiervan op de hoogte te stellen, en vervolgens immuniteit genieten van vervolging voor inbreuk op privacy of welke andere illegale handeling dan ook. Het betekent een gestoorde afbraak van de privacy waar we allemaal op vertrouwen tijdens onze dagelijkse e-mails, Skype chats, zoekacties enzovoorts.

Maar we weten dat het Amerikaanse Congres bang is voor de reactie van de wereld. Dit is de derde keer dat ze de aanval op onze internetvrijheid in een nieuw jasje te steken om het alsnog door te drukken. Steeds wordt de naam van de wet veranderd, in de hoop dat burgers het niet doorhebben. Groepen die zich bezig houden met internetrechten, zoas Electronic Frontier Foundation, hebben het wetsvoorstel al veroordeeld wegens het schenden van privacybescherming. Het is tijd voor ons om ons uit te spreken.

Teken de petitie aan het Congres tegen CISPA. Zodra we 250.000 handtekeningen hebben zullen we onze oproep overhandigen aan elk van de 100 Amerikaanse vertegenwoordigers die de wet steunen:

http://www.avaaz.org/nl/stop_cispa/?vl

Internetvrijheid heeft elke dag te maken met dreigingen van regeringen uit de hele wereld, maar in de VS kan de grootste schade worden aangericht omdat zo'n groot deel van de infrastructuur van internet zich daar bevindt. Onze beweging heeft keer na keer bewezen dat de globale publieke opinie bijdraagt aan het tegenhouden van de dreiging van de VS voor ons internet. Laten we dit nog een keer doen.

Met hoop,

Emma, Rewan, Ricken, Antonia, Lisa, Morgan, Mia, Pascal en het gehele Avaaz-team.

Meer informatie:

CISPA enger dan SOPA en PIPA (EnDanDit)
http://www.endandit.nl/nieuws/040420627/cispa-enger-dan-sopa-en-pipa

(In het Engels):

Opzij SOPA en PIPA: Hier komt CISPA - internetcensuur (Digital Journal)
http://www.digitaljournal.com/article/322396

CISPA: Het plan van het Congres om internet te censureren verontrust critici (Examiner)
http://www.examiner.com/progressive-in-portland/cispa-congressional-plan-to-censor-internet-concerns-critics

Goede vrijheid, slechte vrijheid: De ironie van cyberveiligheid (RT)
http://rt.com/usa/news/usa-internet-cybersecurity-cispa-299/

Internet SOPA/PIPA opstand: Zeg nog niets over een overwinning (Wired)
http://www.wired.com/threatlevel/2012/01/internet-revolt-follow/

H.R. 3523: Cyber Intelligence Sharing and Protection Act of 2011
http://www.govtrack.us/congress/bills/112/hr3523

Steun de Avaaz gemeenschap!

We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen:

 



Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 14 miljoen mensen
dat wil bereiken dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 13 landen in 4 werelddelen en werkt in 14 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

 klik hier Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze e-mail niet, maar stuur een bericht naar www.avaaz.org/nl/contact of bel ons (in het Engels) op 00 1 888 922 8229 (VS).

Geen opmerkingen: