zaterdag, november 10, 2012

VWS wil meer weten over moskee-internaten - Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland]

DEN HAAG - 

Internaten moeten altijd voldoen aan de wetgeving en veilig zijn voor kinderen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaat bij Bureau Jeugdzorg Rotterdam informeren hoe het zit met hun betrokkenheid bij moskee-internaten in die stad.


Dat laat een zegsman weten in reactie op een publicatie in NRC Handelsblad waarin zaterdag wordt gesteld dat naar schatting 3000 kinderen in moskee-internaten wonen. Volgens de krant zijn de panden niet altijd veilig, zijn er geen duidelijke kwaliteitseisen voor zo'n internaat en hoeven begeleiders geen verklaring van goed gedrag te hebben.

VWS wil meer weten over sommige situaties die worden beschreven in deze reportage, maar wijst er wel op dat ouders verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van hun kinderen en deze internaten niet vallen onder de zorgwetgeving. Ouders kunnen ervoor kiezen om hun kind niet in het ouderlijk huis te laten verblijven. Als de veiligheid van kinderen in het geding is, kan het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling onderzoek doen en indien nodig kan Bureau Jeugdzorg ingrijpen, aldus VWS.


Geen opmerkingen: