donderdag, november 17, 2011

Red het internet

Beste vrienden,


Op dit moment bespreekt het Amerikaanse Congres een wet die het mogelijk maakt om internet wereldwijd te censureren, met een zwarte lijst die zich richt op sites als YouTube, WikiLeaks en zelfs Avaaz! Als we de handen nu ineenslaan met belangrijke leden van het Amerikaanse Congres, kunnen we deze poging tot globale internetcensuur tegengaan. Klik hier en bouw mee aan een ongekende globale petitie voor vrij en open internet:


Teken de petitie

Op dit moment bespreekt het Amerikaanse Congres een wet die het mogelijk maakt om internet wereldwijd te censureren, met een zwarte lijst met sites als YouTube, WikiLeaks en zelfs Avaaz!

Met de nieuwe wet kunnen de VS internetproviders dwingen elke website te blokkeren op beschuldiging van het overtreden van auteursrecht- of handelsmerkwetgeving, of wanneer gebruikersactiviteiten naar de smaak van de staat te weinig in de gaten worden gehouden. Deze zwarte lijst zal ons allemaal raken omdat veel webhosts en –hardware in de VS gevestigd zijn.

De stemming kan elk moment plaatsvinden, maar we kunnen iets doen om de nieuwe wet tegen te gaan – een aantal leden van het Congres maken zich hard voor vrijheid van meningsuiting en geloven dat een wereldwijde oproep hun strijd versterkt. Laten we daarom een ongekende petitie bouwen met stemmen uit alle hoeken van de wereld, waarin we Amerikaanse besluitvormers vragen het wetsvoorstel te verwerpen en internetcensuur tegen te gaan. Klik hieronder om te tekenen en stuur de petitie naar zoveel mogelijk anderen door -- onze boodschap wordt direct aan leden van het Congres overhandigd, nog voordat de stemming plaatsvindt:

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl

De Amerikaanse regering heeft landen als China en Iran jarenlang veroordeeld vanwege hun internetcensuur. Maar het effect van de nieuwe censuurwet van de VS kan vele malen groter zijn – er kunnen sites geblokkeerd worden voor iedere gebruiker wereldwijd.

Vorig jaar werd een soortgelijk wetsvoorstel afgeketst nog voordat het de Amerikaanse Senaat bereikte. Maar nu is het voorstel terug in een andere vorm. Auteursrechtwetgeving bestaat al en wordt gehandhaafd door rechtbanken. Maar deze nieuwe wet gaat veel verder – de regering en grote bedrijven kunnen serviceproviders en zoekmachines op basis van ongefundeerde beschuldigen dwingen bepaalde sites te blokkeren – zonder dat er sprake is van een rechtszaak of dat de provider schuldig is bevonden aan een strafbaar feit!

Voorstanders van vrijheid van meningsuiting in de VS hebben al aan de bel getrokken, en een aantal leden van de Senaat proberen voldoende steun te verzamelen om dit gevaarlijke wetsvoorstel tegen te gaan. We hebben geen tijd te verliezen. Laten we ze steunen voor behoud van vrij en open internet, als noodzakelijk middel voor mensen uit de hele wereld om ideeën uit te wisselen, te communiceren en samen te werken aan de wereld die we willen. Teken hieronder om de censuur van de VS een halt toe te roepen, en internet zoals we dat kennen te behouden:

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl

We zagen bij de Arabische Lente en de globale Occupybeweging dat internet mensen tot actie kan aansporen, mensen kan verenigen en de wereld kan veranderen. Als we de handen ineen slaan kunnen we deze nieuwe aanval op internetvrijheid tegengaan. In Brazilië en Italië hebben leden van Avaaz eerder grote overwinningen behaald in de strijd voor internetvrijheid. Laten we datzelfde doen op globaal niveau, en zo deze censuurdreiging overwinnen.

Met hoop,

Luis, Dalia, Diego, Emma, Ricken, Aaron, Antonia, Benjamin en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Protest tegen Amerikaanse antipiraterij-wet (Ravage Digitaal) http://www.ravagedigitaal.org/2011nieuws/nov/16/nws.php

VS negeren kritiek op 'draconische' SOPA-wet (Webwereld) http://webwereld.nl/nieuws/108583/vs-negeren-kritiek-op--draconische--sopa-wet.html

(In het Engels)

Op-Ed: Zwarte lijst-wetsvoorstel staat overheid toe om websites van het web te halen (Digital Journal)
http://digitaljournal.com/article/313463

Rampzalige IP Wetgeving is Terug – Erger Dan Ooit (EFF)
https://www.eff.org/deeplinks/2011/10/disastrous-ip-legislation-back-%E2%80%93-and-it%E2%80%99s-worse-ever

Wetgevers Silicon Valley legislators tegen antipiraterij-wet (SFGate)
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2011/11/15/BUO81LV0KI.DTL

House hearing gepland voor antipiraterij-wet (PC World)
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/243659/house_hearing_on_stop_online_piracy_act_scheduled.html

Groeiende Tegenstand voor "Stop Online Piracy Act" (SOPA)
https://www.cdt.org/report/growing-chorus-opposition-stop-online-piracy-act

De stop online piracy act: samenvatting, problemen, en implicaties (CDT)
https://www.cdt.org/files/pdfs/SOPA%202-pager%20final.pdf

Waarom is Justin Bieber zo boos? (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/timothy-karr/why-is-justin-bieber-so-p_b_1071055.html

Steun de Avaaz gemeenschap!

We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen:

 



Avaaz is een wereldwijd campagne-netwerk van 10 miljoen mensen
dat wil bereiken dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van alle mensen op de wereld. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen op de wereld; ons team is verdeeld over 13 landen op de 4 werelddelen en werkt in 14 talen. Verneem meer over enkele van de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Dit bericht is verstuurd naar info@polie.nl. Om je e-mailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kun je contact opnemen via dit formulier. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar unsubscribe@avaaz.org, of klik hier

Alstublieft beantwoord deze e-mail niet om Avaaz te contacteren. Maar schrijf naar ons op www.avaaz.org/nl/contact of telefoneer (in Engels) op 00 1 888 922 8229 (VS).

Geen opmerkingen: