woensdag, november 30, 2011

Red het internet - de druk werkt!

Onderwerp: Red het internet - de druk werkt!

 

Ongelooflijk - 800.000 handtekeningen binnen enkele dagen. Het Congres aarzelt, en één senator zal de stemming blokkeren door de namen onder onze petitie urenlang voor te lezen! Laten we 1 miljoen halen - stuur deze e-mail naar zoveel mogelijk anderen door --


Op dit moment bespreekt het Amerikaanse Congres een wet die hen de macht zou geven het internet wereldwijd te censureren -- met als gevolg een zwarte lijst die YouTube, WikiLeaks en zelfs Avaaz zou kunnen treffen! Voorvechters van vrijheid van meningsuiting binnen het Congres zeggen dat onze schreeuw zal helpen, en één senator zal de stemming zelfs blokkeren door de namen onder onze petitie urenlang voor te lezen! Klik hier om mee te doen met deze ongekende wereldwijde petitie voor een vrij en open internet:


Teken de petitie

Beste vrienden,

Op dit moment bespreekt het Amerikaanse Congres een wet die het mogelijk maakt om internet wereldwijd te censureren, met een zwarte lijst met sites als YouTube, WikiLeaks en zelfs Avaaz!

Met de nieuwe wet kunnen de VS internetproviders dwingen elke website te blokkeren op beschuldiging van het overtreden van auteursrecht- of handelsmerkwetgeving, of wanneer gebruikersactiviteiten naar de smaak van de staat te weinig in de gaten worden gehouden. Deze zwarte lijst zal ons allemaal raken omdat veel webhosts en –hardware in de VS gevestigd zijn.

De stemming kan elk moment plaatsvinden, maar we kunnen helpen dit te stoppen -- voorvechters binnen het Congres willen de vrijheid van meningsuiting behouden en vertellen ons dat een wereldwijde schreeuw hun standpunt kan versterken, en één van hen -- senator Wyden -- zegt dat hij zal 'filibusteren' en elke stemming blokkeren door de namen onder onze petitie voor te lezen tot het debat verstreken is! Laten we onze stemmen verheffen vanuit alle hoeken van de wereld om een onkende, wereldwijde petitie te creëren. Klik hieronder om te ondertekenen en het door te sturen naar iedereen:

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl

De Amerikaanse regering heeft landen als China en Iran jarenlang veroordeeld vanwege hun internetcensuur. Maar het effect van de nieuwe censuurwet van de VS kan vele malen groter zijn – er kunnen sites geblokkeerd worden voor iedere gebruiker wereldwijd.

Vorig jaar werd een soortgelijk wetsvoorstel afgeketst nog voordat het de Amerikaanse Senaat bereikte. Maar nu is het voorstel terug in een andere vorm. Auteursrechtwetgeving bestaat al en wordt gehandhaafd door rechtbanken. Maar deze nieuwe wet gaat veel verder – de regering en grote bedrijven kunnen serviceproviders en zoekmachines op basis van ongefundeerde beschuldigen dwingen bepaalde sites te blokkeren – zonder dat er sprake is van een rechtszaak of dat de provider schuldig is bevonden aan een strafbaar feit!

Voorstanders van vrijheid van meningsuiting in de VS hebben al aan de bel getrokken, en een aantal leden van de Senaat proberen voldoende steun te verzamelen om dit gevaarlijke wetsvoorstel tegen te gaan. We hebben geen tijd te verliezen. Laten we ze steunen voor behoud van vrij en open internet, als noodzakelijk middel voor mensen uit de hele wereld om ideeën uit te wisselen, te communiceren en samen te werken aan de wereld die we willen. Teken hieronder om de censuur van de VS een halt toe te roepen, en internet zoals we dat kennen te behouden:

http://www.avaaz.org/nl/save_the_internet/?vl

We zagen bij de Arabische Lente en de globale Occupybeweging dat internet mensen tot actie kan aansporen, mensen kan verenigen en de wereld kan veranderen. Als we de handen ineen slaan kunnen we deze nieuwe aanval op internetvrijheid tegengaan. In Brazilië en Italië hebben leden van Avaaz eerder grote overwinningen behaald in de strijd voor internetvrijheid. Laten we datzelfde doen op globaal niveau, en zo deze censuurdreiging overwinnen.

Met hoop,

Luis, Dalia, Diego, Emma, Ricken, Aaron, Antonia, Benjamin en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Protest tegen Amerikaanse antipiraterij-wet (Ravage Digitaal)
http://www.ravagedigitaal.org/2011nieuws/nov/16/nws.php

VS negeren kritiek op 'draconische' SOPA-wet (Webwereld)
http://webwereld.nl/nieuws/108583/vs-negeren-kritiek-op--draconische--sopa-wet.html

(In het Engels)

Op-Ed: Zwarte lijst-wetsvoorstel staat overheid toe om websites van het web te halen (Digital Journal)
http://digitaljournal.com/article/313463

Rampzalige IP Wetgeving is Terug – Erger Dan Ooit (EFF)
https://www.eff.org/deeplinks/2011/10/disastrous-ip-legislation-back-%E2%80%93-and-it%E2%80%99s-worse-ever

Wetgevers Silicon Valley legislators tegen antipiraterij-wet (SFGate)
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2011/11/15/BUO81LV0KI.DTL

House hearing gepland voor antipiraterij-wet (PC World)
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/243659/house_hearing_on_stop_online_piracy_act_scheduled.html

Groeiende Tegenstand voor "Stop Online Piracy Act" (SOPA)
https://www.cdt.org/report/growing-chorus-opposition-stop-online-piracy-act

De stop online piracy act: samenvatting, problemen, en implicaties (CDT)
https://www.cdt.org/files/pdfs/SOPA%202-pager%20final.pdf

Waarom is Justin Bieber zo boos? (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/timothy-karr/why-is-justin-bieber-so-p_b_1071055.html

Steun de Avaaz gemeenschap!

We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen:

 



Avaaz is een wereldwijd campagne-netwerk van 10 miljoen mensen
dat wil bereiken dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van alle mensen op de wereld. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen op de wereld; ons team is verdeeld over 13 landen op de 4 werelddelen en werkt in 14 talen. Verneem meer over enkele van de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Reactie  www.avaaz.org/nl/contact of telefoneer (in Engels) op 00 1 888 922 8229 (VS).

Geen opmerkingen: