vrijdag, maart 02, 2012

ACTA - het is tijd om te winnen!

Beste vrienden in Europa,

Onze verontwaardiging deed politici versteld staan en maakte bijna een einde aan ACTA, maar de Europese Commissie doet nu een laatste, wanhopige poging om het verdrag langs juridische weg toch door te drukken. We kunnen dit tegenhouden door ons nog een keer met z'n allen boos te maken en te eisen dat het Hof de volle omvang van ACTA's impact op onze internetvrijheid beoordeelt. Teken de petitie nu:


teken de petitie

Over een paar dagen doet de Europese Commissie een laatste, wanhopige poging om ACTA toch door te drukken. Maar als we nu ingrijpen zal deze globale aanval op internetvrijheid het niet redden.

We zijn echt dichtbij een overwinning - met onze petitie met 2,4 miljoen handtekeningen hebben we politici in heel Europa versteld doen staan, en voorstanders van de censuur een halt toegeroepen. Nu gaat de Europese Commissie in de verdediging door het via het Europees Gerechtshof te proberen. De juridische vraag die wordt gesteld is zeer beperkt en krijgt bijna zeker een positief antwoord.

Maar als we onze stemmen nu verheffen kunnen we ervoor zorgen dat het Hof naar alle wettelijke gevolgen van ACTA kijkt, en zich een mening vormt over de werkelijkheid van de aanval van ACTA op onze rechten. Teken de petitie en roep de president van de Europese Commissie José Manuel Barroso op het Gerechtshof de hele waarheid te vertellen:

http://www.avaaz.org/nl/acta_time_to_win_eu//?vl

De Europese Commissie heeft vijf jaar lang in het geheim met bedrijven over ACTA onderhandeld, en wij hebben het ACTA-debat binnen 5 weken naar buiten gebracht. Nu vecht de Commissie voor het leven van ACTA door de zegen te krijgen van de hoogste rechtbank van de EU. De Commissie is thuis in bureaucratische foefjes en zal het Gerechtshof een beperkte vraag voorleggen, waarmee de impact van ACTA op onze vrijheid van meningsuiting, privacy en democratie niet volledig kan worden beoordeeld.

We hebben regeringen in Polen, Duitsland, Bulgarije en andere landen gedwongen om het proces van ratificatie te bevriezen. En als we deze strijd van de Europese Commissie winnen, kunnen we ACTA voor altijd tegenhouden. Als de EU ACTA niet ratificeert, wordt het verdrag geen globale overeenkomst, wat betekent dat onderhandelaars weer terug naar de schrijftafels moeten om een verdrag te ontwerpen dat werkelijk misbruik tegengaat, maar onze rechten beschermt.

Laten we de Europese Commissie en het Gerechtshof dringend verzoeken om ACTA volledig en eerlijk te beoordelen, zodat we zeker weten dat de volledige waarheid over deze bedreiging voor onze fundamentele vrijheden op tafel komt. Teken nu en stuur de petitie naar zoveel mogelijk mensen door:

http://www.avaaz.org/nl/acta_time_to_win_eu//?vl

Met miljoenen kwamen we samen om te vechten voor internetvrijheid en om de censuurwetgeving in de VS tegen te houden. Dat lukte, maar nu is deze bedreiging op globaal niveau teruggekeerd, in de vorm van ACTA. We hebben voor elkaar gekregen wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden, namelijk het onderbreken van de weg naar ratificatie. Laten we afmaken waar we aan begonnen zijn, en ACTA voor eens en altijd verslaan!

Met hoop en vastberadenheid,

Alex, Pascal, Laura, Alice, Ricken, Dalia, Diego en de rest van het Avaaz team

PS. Bekijk de media-items naar aanleiding van de overhandiging van onze petitie met 2,4 miljoen handtekeningen. We hebben zeker voor ophef gezorgd!

Bijna tweeënhalf miljoen handtekeningen tegen ACTA (NRC)
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/28/bijna-tweeenhalf-miljoen-handtekeningen-tegen-acta-verdrag/

Twee miljoen mensen tekenen petitie tegen ACTA (De Morgen)
http://www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail/1401181/2012/02/28/Twee-miljoen-mensen-tekenen-petitie-tegen-ACTA.dhtml?utm_source=RSSReader

(In het Engels)

Activisten overhandigen anti-ACTA petitie aan de EU (Associated Press)
http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5goN98YMyvwPqQiW31gBs8U-xnvIg?docId=7afd9eef4f6b44acbb43b1029820bc87

Anti-ACTA petitie klap voor parlement (The Inquirer)
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2155775/anti-acta-petition-hits-european-parliament

Tegenstanders ACTA overhandigen petitie met 2 miljoen handtekeningen aan EU (Washington Post)
http://www.washingtonpost.com/business/opponents-of-acta-anti-counterfeiting-treaty-present-petition-with-2-million-names-to-eu/2012/02/28/gIQAmHCsfR_story.html

Meer informatie:

Europees Hof van Justitie buigt zich over het ACTA-verdrag (NRC)
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/22/eu-stelt-ratificatie-acta-verdrag-uit/

Kamer tegen ratificatie ACTA (NOS)
http://nos.nl/artikel/340875-kamer-tegen-ratificatie-acta.html

(In het Engels)

Goedkeuring ACTA vastgelopen door Europese Commissie (Guardian)
http://www.guardian.co.uk/technology/2012/feb/22/acta-stalled-european-commission?newsfeed=true

EU stelt ACTA ratificatie uit (Euractiv):
http://www.euractiv.com/infosociety/eu-suspends-acta-ratification-news-511054

EU met ACTA naar het hoogste gerechtshof (Wall St Journal):
http://online.wsj.com/article/BT-CO-20120222-715091.html

FAQ over de verwijzing van ACTA naar Europees Gerechtshof (Access Now):
https://www.accessnow.org/policy-activism/press-blog/faq-on-commission-referral-of-acta-to-the-cjeu

Wat ACTA zo controversieel maakt (EDRI):
http://www.edri.org/files/acta-bklt-p2s.pdf

Steun de Avaaz gemeenschap!

We worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen:

 



Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 13 miljoen mensen
dat wil bereiken dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 13 landen in 4 werelddelen en werkt in 14 talen. Verneem meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

 

Geen opmerkingen: