woensdag, februari 23, 2011

Februari « Tuinkalender, het hele jaar door een tuin met bloemen.

Wintergroene struiken:
Euonymus japonicus ‘Marieke’


Plant ook eens enkele wintergroene struiken? coniferen of bladhoudende bomen in de tuin. Zo zal de tuin het jaar rond mooi zijn. Liguster of Lonicera-haagjes zorgen het hele jaar door voor een groene structuur. Klimop langs schuttingen, pergola’s, muren of als bodembedekker bedekken al snel grote wintergroene oppervlaktes. Gele coniferen zoals de Thuja occidentalis ‘Sunkist’ zorgen voor kleur tijdens de donkere wintermaanden. De bladhoudende Viburnum tinus zal gedurende vele maanden voor massa’s bloemen zorgen. Taxusbogen, Buxusvormen, komen nu goed tot hun recht. Het vele groen zorgt ervoor dat de winter er niet zo donker, kaal en kil uitziet.

Verplanten en aanplanten van bladverliezende struiken, klimplanten en bomen.
Als het niet vriest en de grond is niet bevroren, dan is het ideaal om bladverliezende struiken te planten of te verplanten. Steek met een spade de heesters die je wilt verplanten rondom los.
Zorg dat de kluit voldoende groot is en laat zoveel grond als mogelijk is aan de wortelkluit zitten. Maak een ruim plantgat op de plek waar je de plant wilt hebben. Meng in het plantgat lekker veel compost door de grond en plant de struik even diep zoals voorheen. Trap de grond rond de wortels goed aan en geef hem tegelijk wat water.

Geen opmerkingen: