donderdag, februari 17, 2011

Fw: Nieuwsbrief Docentenplein nr. 307 (16-02-2011)

Met vriendelijke groet,
Henk Polie

Mijn Website's hier onder,

----- Original Message -----
Sent: Wednesday, February 16, 2011 5:28 PM
Subject: Nieuwsbrief Docentenplein nr. 307 (16-02-2011)

In deze nieuwsbrief:

1. Verbouwing
2. Onderwijsnieuws
3. Onderwijsaanbiedingen
4. Gratis lespakketten en -materialen, uitzendingenagenda's en downloads
5. Uw leerlingen in actie voor een meer duurzame wereld?
6. Volgende nieuwsbrief
 
 
1. Verbouwing
Docentenplein gaat verbouwd worden. Vanaf a.s. vrijdag starten de werkzaamheden. Wat gaat er veranderen?
 
* Het uiterlijk van www.docentenplein.nl en alle onderliggende vakpagina's (alles krijgt een nieuw "verfje")
* De navigatie op www.docentenplein.nl en alle onderliggende vakpagina's (de routes worden korter en sneller)
* De beveiliging van alle nieuwsruimtes en prikborden van www.docentenplein.nl (de laatste tijd hadden we onregelmatig last van ongewenste bezoekers die soms honderden berichten tegelijk postten).
* De inhoud van www.docentenplein (deze wordt helemaal geupdate en uitgebreid)
* Het nieuws op www.docentenplein.nl (door samenwerking met verschillende partijen zult u nog sneller op de hoogte zijn van het Onderwijsnieuws en zal er een breder aanbod zijn).
 
Naast alle veranderingen blijft er ook veel hetzelfde. Want uit de in 2010 gehouden enquête is gebleken dat juist veel bezoekers het waarderen dat Docentenplein een stabiele aanbieder is van Onderwijsnieuws en vakinformatie. En dat houden we graag zo!
 
Uiteraard brengt een verbouwing ongemak met zich mee. Dat is er de reden van dat wij de veranderingen in de voorjaarsvakantie (tussen 19-02-2011 en 01-03-2011) uitvoeren zodat u er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Wij blijven online.
 
Na de voorjaarsvakantie begroeten wij u graag op het vernieuwde Docentenplein ! Let u op uw Postvak want de opening van het nieuwe Docentenplein gaat uiteraard gepaard met leuke acties en andere feestelijkheden!
 
 
2. Onderwijsnieuws
Wekelijks publiceren wij het Onderwijsnieuws in onze Onderwijsnieuwsruimte op http://www.docentenplein.nl/onderwijsnieuws.htm .. Een greep uit het aanbod van deze week:
Uiteraard is er nog meer nieuws. U vindt het allemaal op http://www.docentenplein.nl/onderwijsnieuws.htm .. Docentenplein is ook te volgen op Twitter. U vindt ons op http://twitter.com/Docentenplein ..
 
 
3. Onderwijsaanbiedingen
Deze week selecteerden wij voor u de volgende aanbiedingen:

Op Meesterbaan kunnen werkzoekenden in het onderwijs zich gratis aanmelden. U ontvangt dan automatisch per e-mail de nieuwste vacatures en afgestemd op uw profiel. Op de website www.meesterbaan.nl kunt u vele vacatures vinden waarop u direct online kunt solliciteren! Scholen kunnen op basis van no-cure-no-pay de vacatures op Meesterbaan plaatsen.

In Breingeheimen studievaardigheden voor het voortgezet onderwijs speelt hersenonderzoek een belangrijke rol. U kunt gratis 3 proeflessen downloaden en/of een gratis beoordelingsexemplaar aanvragen op www.breingeheimen.nl: voor mavo, havo, vwo of voor vmbo basis, kader, gemengde leerweg. Zie ook http://www..docentenplein.nl/commovz.htm#Breingeheimen.

Regelmatig blijkt dat er grote behoefte is aan een beginnerscursus Websites bouwen. Docentenplein wil in deze behoefte voorzien; speciaal voor de beginnende bouwer biedt Docentenplein een 12-delige cursus Websites bouwen aan voor Euro 19,95. De cursus is toegankelijk voor iedere geïnteresseerde. U leest er meer over op  http://www.docentenplein.nl/diversen/cursus.htm .

Er zijn nog veel meer Onderwijsaanbiedingen! U vindt ze op http://www.docentenplein.nl/commovz.htm ..

  
4. Gratis lespakketten en -materialen, uitzendingenagenda's en downloads
Graag informeren wij u over gratis lespakketten en -materialen en links naar handige websites. U vindt deze in onze Lesideeënruimte: http://www.docentenplein.nl/lesideeenruimte.htm .... Een greep uit de meest recente items:

Meer uitzendingen, nieuwsbrieven en ideeën vindt u in onze Lesideeënruimte: http://www.docentenplein.nl/lesideeenruimte.htm ...... Heeft u een gratis lespakket gevonden of heeft u een interessante linktip? Wij horen het graag: redactie@docentenplein.nl .
 
 
5. Uw leerlingen in actie voor een meer duurzame wereld?
Laat u leerlingen zelf aan de slag gaan met concrete acties voor een meer duurzame en eerlijkere wereld en doe mee met Treemagotchi@school. Leerlingen maken hun eigen leven duurzamer, en maken gezamenlijk echte impact. Acties zijn eenvoudig online uit te voeren, zonder begeleiding van de docent. Via slechts één basisles kan uw klas en/of school aan de slag. Treemagotchi@school is gratis, en start op 3 maart 2011. U kunt u nu nog opgeven. Kijk op http://tinyurl.com/treemagotchi of mail naar d.vanmiddelkoop@aliceo.nl.

6. Volgende nieuwsbrief
Onze volgende nieuwsbrief verschijnt op woensdag 2 maart 2011. Het onderwijsnieuws kunt u - ook tijdens de overgang naar onze nieuwe layout - dagelijks volgen in onze Onderwijsnieuwsruimte, te vinden via http://www.docentenplein.nl/onderwijsnieuws.htm ... En ook kunt u ons volgen via Twitter: http://twitter.com/Docentenplein .

 Met vriendelijke groet,
Redactie Docentenplein

  

 P.S. Ook uw collega's zullen deze informatie niet willen missen. Daarom vragen wij u dit bericht door te sturen aan uw vakgenoten.

  

  

  

  

  

  

  
Disclaimer
Dit bericht (met bijlagen) is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan Docentenplein geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van dit bericht (en eventuele bijlagen) rechten worden ontleend.

  

 Deze nieuwsbrief wordt wekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) verzonden aan een ieder die zich op enig moment voor de nieuwsbrief heeft ingeschreven. Uitschrijven is mogelijk via uitschrijven@docentenplein.nl ; vermeldt u daarbij a.u.b. het exacte e-mailadres(!) waarop u onze nieuwsbrief ontvangt. Wijziging van het adres kan door toezending van het oude en nieuwe e-mailadres aan wijziging@docentenplein.nl .. 

 

Geen opmerkingen: