donderdag, december 15, 2011

'Ik ben geen groene heilige'

Recepten voor een groene kerst

 

 

 

 

Wordt deze Greenpeace Nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk dan de online versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hallo,

Covergirl Ilon vindt zichzelf geen groene heilige. Maar op haar manier doet ze absoluut veel goeds voor het milieu. Net als veel anderen in ons online magazine GPM04.

Zoals Hettie en Erik, die al jaren op Greenpeace-schepen varen. En een aantal grote kleding- en speelgoedmerken, die dit jaar beloofden hun productie te vergroenen.

En jij? Wil jij deze kerst een 'groene heilige' zijn? We maken het je makkelijk. Kijk snel in deze GPM naar de recepten voor een overheerlijk én duurzaam driegangendiner, die tv-kok Jaymz Pool speciaal voor ons maakte. Als je je ook nog laat inspireren door de kunstige alternatieven voor de traditionele blauwspar, dan is jouw kerst dit jaar gegarandeerd groen.

Wil je daarna ook nog groen het nieuwe jaar in? Dan hebben we een goed voornemen voor je: kies voor een gratis abonnement op de online versie van GPM. Dat scheelt een hoop papier en CO2-uitstoot vergeleken met ons gedrukte blad. Je krijgt dan een seintje als het volgende nummer online staat.

Ga naar www.gpmagazine.nl/gpm04

VERHAGEN PROMOOT KERNAFVAL MEGATON JACKPOT

Minister Verhagen is nog steeds hopeloos op zoek naar een plek waar hij met zijn kernafval van een tweede kerncentrale naartoe kan. Hij denkt nu toch echt een democratische manier gevonden te hebben en presenteert tijdens een speciale persconferentie vol trots de Kernafval Megaton Jackpot. Bekijk hier de video!

Terwijl Verhagen Nederland enthousiast probeert te krijgen voor een tweede kerncentrale is campagneleider Kernenergie, Ike Teuling, net terug uit Japan. Hier heeft ze onderzoek gedaan naar de gevolgen van de kernramp voor de inwoners van Fukushima. Haar verslag maakt duidelijk dat de keuze voor kernenergie allesbehalve veilig is.

Lees meer STEM VOOR DE AMAZONE

Het Amazone-project van Greenpeace in Brazilië maakt kans op 25.000 euro ter ondersteuning van de strijd tegen de illegale houtkap. Greenpeace Brazilië gaat zich volgend jaar inzetten voor een Zero Deforestation-wet, waarmee de ontbossing in de Amazone moet worden gestopt. Hiervoor kunnen we alle steun gebruiken!

Rikus en Sijmen, Internationale ambassadeurs van de Nationale Postcode Loterij, werden geraakt door de inzet en bevlogenheid van het Greenpeace-team in Brazilië. Ze hebben van 12 t/m 16 december een poll op facebook waarbij drie projecten kans maken op het bedrag. De andere projecten zijn van dance4life en de Lepra Stichting, natuurlijk ook mooie doelen.

Stem nu via facebook GROTE VERVUILERS BLOKKEREN VOORTGANG KLIMAATTOP

Mens en milieu zijn de grote verliezers van de klimaattop in Durban, Zuid-Afrika. Zij hebben het moeten afleggen tegen de belangen van de grote vervuilers. Dat is de pijnlijke conclusie na de klimaattop die afgelopen zondagochtend tot een einde kwam. Ook al is er het voornemen voor een volgende onderhandelingsronde waar alle lidstaten weer aanschuiven, er wordt nu geen directe actie ondernomen om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen. De lobby van belangrijke multinationals als Shell, BP en BASF was blijkbaar effectief. Een recent rapport van Greenpeace liet zien hoe grote bedrijven het klimaatbeleid saboteren.

Lees meer over de klimaattop (met video) GREENPEACE KALENDER 2012

Heb jij de Greenpeace kalender voor 2012 al? Bij een donatie van 10 euro ontvang je hem gratis! Deze prachtige jaarkalender bevat elke maand mooie foto's en uitleg (in het Engels) over de campagnes van Greenpeace. Ook is op elke pagina lekker veel schrijfruimte voor afspraken en verjaardagen. Doe een donatie van minimaal 10 euro en de kalender wordt thuisgestuurd. De oplage is beperkt, dus reageer snel!

Lees meer Groeten,

Laura Tjon Tsoe Jin, nieuwe media & video

Word nu vrijwilliger

Word nu donateur

.

 

 

Geen opmerkingen: