dinsdag, december 20, 2011

Nieuwsbrief Borssele 2, Nee

Onderwerp: Nieuwsbrief Borssele 2, Nee

 

 

BORSSELE II, NEE !

 

Hallo,

Dit is de nieuwsbrief van het Zeeuwse comité "Borssele 2, Nee".

In deze nieuwsbrief:

-UPDATE: DEMONSTRATIE 22 DECEMBER GAAT DOOR!

UPDATE: DEMONSTRATIE 22 DECEMBER GAAT DOOR!

 

20-12-2011
Het gaat niet goed met de plannen van energiebedrijf Delta voor een tweede Borssele. De aandeelhouders hebben grote twijfels of een investering in kernenergie wel zo verstandig is, de publieke opinie zit tegen.

Delta heeft nu aangekondigd dat alle beslissingen over Borssele 2 met een half jaar worden uitgesteld. Dat is goed nieuws, want van uitstel komt...juist!

Geef Delta het laatste zetje, in juni worden nieuwe plannen gepresenteerd aan de aandeelhouders. Reden genoeg voor de Coalitie Schoon Genoeg van Kernenergie om door te gaan! Op 22 december zullen we bij het hoofdkantoor van Delta laten horen dat Nederland een schone energietoekomst verdient, zonder kerncentrales.

Wat gaan we doen?
Op 22 december bundelen alle organisaties de krachten om één duurzame (kerst)boodschap over te brengen: ‘Kernenergie blokkeert duurzame energie!’ Daarvoor gaan we de 100.000 handtekeningen in de vorm van kerstkaarten aanbieden.


We hebben voor deze demonstratie uw hulp nodig, kom 22 december ook naar de parkeerplaats voor het hoofdkantoor van Delta in Middelburg. Meer informatie en aanmelden via borssele2nee@gmail.com.
U kunt ook via onze Facebook-pagina aangeven of u bij de demonstratie aanwezig bent. Ook kunt u zo makkelijk vrienden en familie uitnodigen om mee te gaan.

 

  • Wanneer: 22 december 2011

 

  • Tijd: 12:00 – 14:00

 

  • Waar: Hoofdkantoor Delta, Poelendaelesingel 10 in Middelburg

 


Op dit moment kunnen we helaas geen bussen aanbieden.
Wel biedt HEMA de mogelijkheid om voor 15,50 E onbeperkt te reizen.

Het platform Utrechters Tegen Kernenergie verzamelt op 22 december om 8:50 op Utrecht Centraal Station onder de blauwe vertrekborden om samen met de trein naar Middelburg te reizen. Meer info? Mail naar utrechterstegenkernenergie@gmail.com

Heeft u ook plannen om samen te reizen? Geef dat dan door via borssele2nee@gmail.com en dan vermelden we dat op de webpagina.

STEUN ONS

 

De afgelopen jaren heeft Borssele 2, Nee regelmatig actie gevoerd tegen de komst van een tweede kerncentrale. Sinds de oprichting in mei 2010 hebben we al ruim 20 keer van ons laten horen, dat is gemiddeld eens per maand ! Maar actievoeren kost geld. Flyers en handtekeningenlijsten drukken, het organiseren van demonstraties, warme chocomelk uitdelen maar ook het maken van spandoeken en de website worden alleen maar mogelijk gemaakt dankzij de donaties die wij ontvangen. Wilt u dat wij ook in 2012 onze acties kunnen voortzetten? Steun ons dan in de vorm van een gift of donatie.

Gebruik rekeningnummer 198352603
ovv Stichting Zeeuws Comite Borssele 2, Nee in Middelburg.

( IBAN: NL28 TRIO 0198 3526 03 BIC: TRIONL2U )

 

 

 

 

Geen opmerkingen: