zondag, december 18, 2011

NOS Nieuws - Opnieuw ledenverlies natuurclubs

Logo Wereld Natuur Fonds.

»

Logo Wereld Natuur Fonds. mag3737 / Flickr / Creative Commons / by-nc-sa
Toegevoegd: zondag 18 dec 2011, 10:11

Natuur- en milieuorganisaties blijven leden verliezen. Dit jaar zegden 79.042 hun lidmaatschap of donateurschap op. De totale aanhang is gezakt tot bijna 3,9 miljoen, het laagste niveau in 10 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het VARA-radioprogramma Vroege Vogels.

Natuurmonumenten en Greenpeace raakten de meeste leden kwijt. Natuurmonumenten 39.500 en Greenpeace 27.000. Er waren ook groeiers, zoals De 12 Landschappen, Stichting Aap en het Wereld Natuur Fonds. WNF heeft met 915.000 leden de grootste aanhang.

Dat veel mensen hun lidmaatschap opzeggen, ligt volgens Vroege Vogels aan de economische crisis en de verminderde aandacht voor de natuur en het milieu.

via nos.nl

Dat er door de crisis lidmaatschap of donateurschap op gezegd worden zal heus wel. Maar door de verminderde aandacht voor de natuur en het milieu, daar geloof ik helemaal niets van het ontbreekt gewoon aan eerlijke voorlichting kijk op: http://wolmanzouten.wordpress.com/?s=wolmanzouten en lees wat hier onderstaat?.

Gewolmaniseerd hout.

Inleiding:
Koop geen gewolmaniseerd (geïmpregneerd) hout, het is zo giftig dat je het volgens de Europese richtlijnen niet met je handen mag aanraken. Gelukkig is het hout nu in de ban gedaan en mag vanaf 30 juni 2004 niet meer verkocht worden aan particulieren of in de woningbouw worden gebruikt. Maar ja, de praktijk is anders het wordt nog steeds (clandestien) verkocht en heel Nederland staat nog vol met dit hout, zelfs speeltoestellen voor kinderen zijn er van gemaakt.

KOMO-Keur is toch veilig?

Nu dat is niet zo. KOMO keur op gewolmaniseerd hout wil alleen maar zeggen dat het hout volledig geïmpregneerd is, met het maximum percentage aan CCA-zouten (Super Wolmanzout).
KOMO-Keur garandeert maximale duurzaamheid en daarmee maximaal kankerverwekkend gif aan arzeenzuuur en/ of chroomtrioxide (chroom VI), namelijk onder hoge druk tot in de kern van het hout vogelperst.

FSC Hout is toch goed?

Het FSC keurmerk zegt alleen iets over de herkomst, niets over de kwaliteit of de behandeling van het hout. Dus ook hout voorzien van het FSC keurmerk kan geïmpregneerd zijn met CCA zouten.

Geen opmerkingen: