vrijdag, december 16, 2011

Katten weghouden uit uw tuin.

Katten weghouden uit uw tuin:

 

het kan effectief zijn om planten in je tuin te zetten die geuren verspreiden waar katten een hekel aan hebben. Hier onder een aantal planten waar een kat niets van moet hebben en dus op een natuurlijke milieu vriendelijke manier dan ook uit uw tuin blijft.Dictamnus (vuurwerkplant) Ruta graveolens (wijnruit) Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek/tuingeranium)Aloysia triphylla (citroenverbena) (Tagetes) AfrikaantjesBoerenwormkruidRuta graveolens (wijnruit) helpt ook bij het op afstand houden van katten. Struiken met doorns en stekels (meidoorn vuurdoorn, klimroos, hulst, berberis)

 

Nog een goede milieuvriendelijke manier om katten te verjagen zijn de onderstaande middelen.

 

Het is uiteraard geen aangename manier voor de katten maar wel een doeltreffende methode voor u zelf, om de katten uit uw tuin te houden. Peper strooien op de plaats waar de katten het te bont maken, citroenschillen leggen, tussen de planten het uit strooien van koffiedik.

 

Rechter verbiedt katten te poepen in de tuin van de buren.

Loslopende katten die in andermans tuinen poepen zijn verboden. Hun eigenaren lopen de kans een dwangsom opgelegd te krijgen wanneer zij hun troeteldieren, voor tuinliefhebbers vaak een doorn in het oog, laten kuieren over de grond van de buren. Het poepen, vernielen van planten of opeten van jonge vogeltjes hoeft niet eens te worden bewezen. Dit blijkt uit een vonnis in 1997 van de rechtbank van Maastricht in de eerste zaak die rond deze veel voorkomende vorm van kattenoverlast werd aangespannen. Aan het vonnis van de rechtbank hebben kattenhaters niet veel steun. In die zaak ging het om iemand met vier katten, die regelmatig buurmans tuin bezochten om daar in keurig gegraven kuiltjes hun stinkende uitwerpselen te deponeren.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Katten poep kan geen kwaad voor de planten. Maar de kattenontlasting kan wel een aantal ziektes veroorzaken.

Die overgebracht kunnen worden op mensen. Let dus goed op als u groenten in uw tuin heeft staan.

Kijk voor meer informatie op: http://tuinkalender.wordpress.com

Geen opmerkingen: