donderdag, december 08, 2011

Hulpverleners AddictionCare ontspoord - Veldhoven - Regio - ED

Hulpverleners AddictionCare ontspoord

Auteur: door Evi van den Oever (e.vdoever@ed.nl en Bart-Jan van Rooij (b.vrooij@ed.nl) |   donderdag 08 december 2011 | 07:00 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 08 december 2011 | 14:24

Tekstgrootte tekst verkleinen

tekst vergroten

De vestiging van AddictionCare in Veldhoven. Foto Juriaan Balke

De vestiging van AddictionCare in Veldhoven. Foto Juriaan Balke

In Franschhoek ligt een van de twee Zuid-Afrikaanse klinieken van AddictionCare.

In Franschhoek ligt een van de twee Zuid-Afrikaanse klinieken van AddictionCare.

start playing the slideshow

1/2

start playing the slideshow

VELDHOVEN - In een week tijd zijn beide directeuren van de Veldhovense verslavingsinstelling AddictionCare uit hun functie gezet. Vorige week bracht directeur Bas de Bont een KLM-vlucht in gevaar. Donderdag stond compagnon Niels Schellen voor poging tot moord voor de rechter.

Schellen zou begin augustus met zijn auto opzettelijk achteruit het terras van café Oersgezellig in Oerle zijn opgereden. Even daarvoor zou hij daar ruzie hebben gehad. Eind augustus werd hij voor het voorval opgepakt. Na het incident moest Schellen in september van de Raad van Toezicht opstappen als bestuurder, maar hij bleef tot deze week als directeur actief.

Bas de Bont werd vorige week geschorst nadat hij – mogelijk onder invloed van medicijnen of alcohol – voor onrust zorgde tijdens een KLM-vlucht van Zuid-Afrika naar Amsterdam. De Bont was agressief en viel passagiers lastig. Ook probeerde hij nooddeuren te openen en de cockpit binnen te dringen.

Niet alleen de voorvallen in de privésfeer van de twee bestuurders, allebei ex-verslaafden, brengt AddictionCare in grote verlegenheid. Ook binnen de muren van de instelling in Veldhoven en de twee klinieken in Zuid-Afrika gebeurden allerlei zaken die niet in de haak waren. Dat verklaren oud-cliënten en voormalige medewerkers van AddictionCare. Zo blijkt uit onderzoek van het ED dat De Bont vorig jaar een affaire had met een cliënte die afkickte in Zuid-Afrika. Ook had de instelling meerdere werknemers in dienst die zelf verslaafd waren en nog in het nazorgtraject zaten.

AddictionCare heeft een nieuwe directeur gevonden: Jacob Poot gaat de organisatie aansturen.


© Eindhovens Dagblad 2011, op dit artikel rust copyright.

 
Reacties
laatste eerst

Sorteer reacties

@Hans 07:51 Jij slaat de spijker op zijn kop.

Ik zie al een personeelsadvertentie waar een directeur c.q. CEO voor dit instituut wordt gevraagd met als enige eis: "zei die verslaafd zijn geweest genieten de voorkeur.''

HH - 08-12-2011 | 13:06
De zorgverzekeraars zouden deze kliniek (een particuliere GGZ instelling) eens flink onder de loep moeten nemen, en héél goed bekijken, of deze kliniek nog wel de titel verslavingskliniek waardig is. het kan toch niet zo zijn, dat (ex) verslaafden, die m.i zowiezo al een afwijking (blijven) houden, dit zo kunnen voortzetten. Weggegooid geld, en het ene na het andere schandaal. Zet er professioneel, goed geschoold personeel neer, of nokken daar met die kliniek.Dit is toch gewoon oplichting?
Henri - 08-12-2011 | 14:04
Ik begrijp niet dat dergelijke 'klinieken' zomaar bestaansrecht hebben, is daar dan helemaal geen controle mbt. kwaliteitseisen op? Er zit er nóg een in de bak, die Keith, ik zeg altijd: Die (ex) verslaafden mógen dit werkt totaal niet doen, ook al zijn ze dan (zoals ze zo mooi zeggen) 'afgekikt' , ze (blijken) allen toch een of andere vreemde afwijking te vertonen.
Deze lieden deugen echt niet voor hulp aan verslaafden, dat moge nu onderhand wel héél duidelijk zijn. Minister van volksgezondheid zou hieraan eisen moeten gaan stellen, om überhaupt zo'n kliniek te mogen runnen. Niet door (ex) verslaafden i.i.g, dát werkt dus niet!
Ze houden er (is gebleken) wel een of andere vreemde 'kronkel' aan over.....Rijp voor de psychiaters.
Henri - 08-12-2011 | 13:17
Dit is toch helemaal van de zotte, wie stelt er nu ex-patienten aan als directeur, of gebeurt dit soms ook door een inmiddels 'gepromoveerde' ex-patïent?
H - 08-12-2011 | 12:54
Sorry mensen pure sensatie om dit zo groots aan te pakken!! kijk ook eens naar de goede dingen die ze daar doen, maar dat is niet interessant,Toch??? ik ben en zal ze dankbaar blijven voor dat wat ze voor mij en meerdere clienten doen!!! ga zo door jongens.
peter - 08-12-2011 | 12:54

Reageren

Forumregels


De website van het ED is een platform voor discussie. Lezers wordt de gelegenheid geboden om in forums te reageren op geselecteerde artikelen, commentaren en columns. Scherpe en kritische reacties dragen bij aan het debat. Om de discussie in goede banen te leiden, gelden de volgende spelregels:


1. Elke reactie wordt vooraf door de redactie beoordeeld. De redactie heeft het recht om zonder verdere toelichting bijdragen te weigeren, te bewerken of in te korten.

2. Reacties moeten kort en bondig zijn (maximaal 250 woorden), leesbaar en begrijpelijk zijn en inhoudelijk betrekking hebben op het onderwerp van het betreffende artikel.

3. Voor de discussie gelden elementaire fatsoensnormen. Schuttingtaal en scheldwoorden zijn niet toegestaan.

4. Reacties die beledigend of discriminerend zijn, (oncontroleerbare) beschuldigingen, bedreigingen bevatten of oproepen tot haat of geweld worden niet geplaatst.

5. Reacties mogen geen privégegevens van derden bevatten.

6. Reacties die anoniem zijn of onder een valse naam worden ingestuurd, kunnen worden geweigerd.

7. Reacties mogen geen auteursrechten overtreden en geen commerciële boodschappen bevatten.

8. Het ED staat open voor kritiek – zowel positief als negatief – op de krant en op haar redacteuren. Correcties en aanvullingen op artikelen zijn welkom. Inhoudsloze kritiek wordt niet geplaatst.

9. Het IP-adres vanwaar wordt gereageerd wordt altijd vastgelegd.

10. Reacties, of citaten daaruit, mogen worden gebruikt op alle publicaties van het ED (websites, krant, sociale media, enz.).


De redactie is niet kinderachtig. Laat u dus niet ontmoedigen door de spelregels. Ze zijn uitsluitend bedoeld om een goede discussie te bevorderen. De redactie gaat zorgvuldig te werk. Mocht u desondanks reacties op de website ontdekken die in strijd zijn met de spelregels of anderszins niet door de beugel kunnen, laat ons dat dan weten via e-mail.

via ed.nl

In een week tijd zijn beide directeuren van de Veldhovense verslavingsinstelling AddictionCare uit hun functie gezet. Vorige week bracht directeur Bas de Bont een KLM-vlucht in gevaar. Donderdag stond compagnon Niels Schellen voor poging tot moord voor de rechter.

Geen opmerkingen: