maandag, december 19, 2011

Rutte: We speculeren niet meer over bezuinigingen

Rutte: We moeten stoppen met stoere dingen roepen

19-12-11   20:10 uur

Mark Rutte. © anp
update

De partijen in de gedoogcoalitie hebben afgesproken niet meer te speculeren over op welk terrein eventuele extra bezuinigingen gedaan worden. Dat zei premier Mark Rutte vandaag bij de opname van het tv-programma College Tour.

Rutte wees erop dat de PVV graag meer besparingen ziet op ontwikkelingssamenwerking, het CDA mogelijk op de hypotheekrenteaftrek en de VVD op de omroepen. 'Maar we moeten stoppen met dat soort uitspraken, stoere dingen roepen.'

Volgens Rutte is afgesproken dat niet meer te doen tot duidelijk is of extra bezuinigingen bovenop het pakket van 18 miljard euro echt nodig zijn. Dat moment is in februari of maart volgend jaar.

Besparingen in onderwijs
In het tv-programma krijgen studenten de mogelijkheid om de prominente gast vragen te stellen. Tegenover de Leidse studenten verdedigde Rutte onder meer besparingen in het onderwijs. Over mensen in de bijstand zei hij dat 'het geen vetpot is, maar ook geen armoede'. In Nederland over armoede spreken is volgen Rutte onjuist. Armoede kan voorkomen, maar komt dan omdat mensen de weg naar voorzieningen niet kunnen vinden.
(ANP/Redactie)

Geen opmerkingen: